2 iunie 2015

May Favourites + Wrap-up

Wrap-up-ul e scurt ca de obicei, daaar a venit vara, curând vine și vacanța și unicul meu plan pe vara asta e să citesc pentru a recupera timpul pierdut în prima jumătate a anului (vine curând și un book haul, că eu fac doar câte unul pe an aparent). E amuzant că tot zic lunar că gataaa, citesc mai mult, cred că deja nu mă mai crede nimeni.
Așadar și prin urmare, luna asta am citit Persepolis - fu greu, roman grafic, multe cuvinte - care mi-a plăcut foarte mult și căruia îi aștept continuarea. O colegă de clasă zice că e cartea ei preferată mai nou, eu nu-s așa extremistă, dar trebuie oricum să apreciez expresivitatea dată de combinația dintre imagini și cuvinte.

Acum, pentru chestiuțele mele preferate de luna asta...


 • Dezbaterile. Am avut o tangență de câteva zile cu ele acum vreo doi ani, dar nimic serios. Anul trecut am intrat în echipa liceului, dar n-am putut merge la concursul propriu-zis din motive de alt concurs, dar am zis că anul ăsta nu mai las nimic să-mi stea în cale. Șiii... am câștigat toate meciurile, ne-am calificat la națională, e frumoasă viața. În fața unui public simt cu adevărat că fac ce trebuie.

 • Cele 6 kilograme de cărți achiziționate recent, că eu deja le iau după greutate, nu după număr. Am ajuns acasă moartă după două zile de vorbit non-stop și, când am dat de coletul de la Libris, parcă am înviat pe jumătate de oră, până am analizat fiecare cărțulie în parte. Din păcate n-am o bibliotecă destul de mare încât să le așez frumos pe toate până le citesc - și după.

 • Melodia Norvegiei de la Eurovision, deși nu contest faptul că și melodia câștigătoare a fost tare frumoasă (mai ales coregrafia cu omulețul ăla desenat, ododo). Linkuri nu am când să caut, majoritatea probabil știți deja cântecele oricum. Mi s-au părut melodii mai slabe decât în anii trecuți, idk why.

 • Cheile Grădiștei. Am făcut o mini-excursie tare drăguță aici și trebuie să spun că locul e ca scos din basme, înconjurat de păduri și munți, cu aer curat, frumos amenajat și plin de păpădii. Sigur, se poate să-mi fi plăcut așa mult și datorită contextului - am fost acolo cu muuulți oameni geniali - dar, oricum, arată foarte bine. Îl recomand pentru cine vrea o mini-vacanță liniștită, din care să plece cu bateriile încărcate.

 • Absolvirile făcute de liceul meu. Festivitatea e foarte elegantă și emoționantă, mie mi-au dat lacrimile deși pot număra pe degete absolvenții pe care îi cunosc din generația asta. Sunt evenimente cu totul deosebite, cred că plâng toată săptămâna când oi absolvi, mi se pare ceva colosal să te desparți de oamenii cu care ți-ai împărțit viața 4 ani și să te arunci cu capul înainte în facultate, în necunoscut practic.

Niciodată n-am înțeles ce trebuie mai exact pus în rubrica de Favourites, deci eu pun pur și simplu lucruri care mi-au plăcut în mod deosebit în luna cu pricina.

2 comentarii:

 1. Exact asta trebuie pus în rubrica de favourites, deci e okay! Wow, abia aștept să văd toate cărțile pe care ți le-ai luat, felicitări! Și felicitări și cu dezbaterile! Într-un fel înțeleg complet de ce nu ai timp să citești, când te implici în atât de multe lucruri interesante!
  Și mie mi-a plăcut melodia Norvegiei foarte mult!! Împreună cu Muntenegru, au fost preferații mei de anul ăsta. Mie Eurovision îmi place ca și concurs, am crescut uitându-mă la el, dar cu siguranță fiecare an devine din ce în ce mai bun.
  Eu am plâns când au terminat clasele de-a 12-a, mai ales că aveam și doi prieteni buni, așa că da, știu că e emoțional, și nu, nici eu nu vreau să mă gândesc la cum o să fie când o să termin eu.

  O lună iunie și mai faină și mai bună!

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi eu vreau de ceva timp să citesc Persepolis. Îmi plac posturile de genul. Keep goin'!

  RăspundețiȘtergere

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!