15 mai 2015

Cutremure și prostieÎn urma cutremurelor ce au avut loc în Nepal, băieții de la Facebook au zis să fie și ei buni samariteni și să creeze o funcție care să permită celor aflați în zona afectată să se marcheze ca fiind teferi, pentru ca rudele și prietenii să poată vedea asta și să se liniștească. Între noi fie vorba, nu cred că motivul celor de la Facebook a fost că nu mai puteau de grija victimelor și se gândeau la bietele familii - dacă ar fi fost așa, ar fi donat 1$ sau așa ceva pentru fiecare om marcat ca fiind în siguranță -, ci mai degrabă la cum să profite de o situație tragică pentru a-și face nițică reclamă pozitivă.

Oricum, problema mea cea mare nu e cu cei de la Facebook, ci cu oamenii care numai în Nepal nu sunt și care se marchează și ei ca fiind în siguranță, că deh, așa face toată lumea și e la modă. Sunt sigură că mult mai puțini oameni din Nepal folosesc noua funcție decât tâmpiți din alte colțuri ale lumii. Și gândiți-vă puțin: ai o rudă/un prieten la muncă/în vacanță pe acolo și chiar aștepți să primești notificația că e bine, sănătos. Dar, în loc de asta, primești notificații de la vecinul de deasupra, care are manelele date la maxim, și de la tipa aia care n-a părăsit niciodată orașul natal, și de la niște idioți care mai și spun ca ”phew, am supraviețuit”. CRED ȘI EU, DOAR EȘTI LA JUMATATE DE PLANETĂ DE NEPAL!!!

Ideea e că, pe lângă faptul că-i încurcă pe cei care chiar așteaptă vești, chestia asta e și o lipsă dezgustătoare de respect față de victime. Practic, se ia în râs tragedia a milioane de oameni doar pentru că ”toată lumea se marcheaza ca fiind safe, deci de ce nu?”. Pentru că nu ești în Nepal. Pentru că habar n-ai cât suferă oamenii de acolo. Pentru că îi încurci pe cei care au nevoie de notificația aia ca să se liniștească și au nevoie de ea de la cineva care chiar e acolo, nu de la românași edgy. Pentru că te folosești de o tragedie ca să faci glume idioate.

Mai sunt și ăia cu un grad superior de prostie care nu numai că se marchează pe ei ca fiind ok, ci și toată lista de prieteni, că vezi doamne ce amuzant e. Faith in humanity? Lost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!