16 august 2013

Sanatatea asta...

Eu am observat de ceva timp un fenomen putin spus ciudat si nu ma pot abtine sa nu-mi impartasesc ideile cu voi, pentru ca pe blog ma simt si eu ascultata de cineva.

Exista undeva in lume - nu numai in Romania, luam toata lumea - un caz din asta de boala teribila, atat de naspa ca te ia cu rau numai cand auzi de ea, ceva oribil si neasteptat. Si cel care sufera de boala asta cruda si neobisnuita este descoperit de presa, care bineinteles ca face un mare tam-tam pe seama sanatatii si pe seama felului in care traiesc oamenii.
Acum intra pe fir doctorii care, plini de compasiune si socati de gravitatea cazului, se decid sa sara in ajutor. Pac pac, bolnavul ajunge in cel mai dotat spital evah, e tratat de toti cei care au luat vreodata Nobelul pentru medicina, are parte de ajutorul unor tehnologii din viitor, ba chiar se apeleaza si la ceva potiuni magice.
Toate bune si frumoase, cazul e in continuare mediatizat, starea pacientului e urmarita de 1.000.001 telespectatori cu inima in gat... apoi... omul... moare. Da, pur si simplu. Dimineata, te trezesti ca tot cetateanul, deschizi televizorul si esti anuntat ca respectivul a murit cu litere din alea de acopera prezentatorul. Si te intrebi: dar cum? Ca doar totul se imbunatatea, era tratat de cei mai mari si mai tari medici...
Asta ma intreb si eu de multe ori. Cum se intampla asta? De fiecare data cand un caz din asta e descoperit, persoana moare in maxim un an. Asta in conditiile in care, inaine de a fi descoperit si, implicit, tratat, omul traise cu boala aia oribila cel putin 5 ani. Si nu avusese nici pe naiba, supravietuise cu brio. Si fix cand sa vina legendarul ajutor asupra amaratului, el se decide sa moara. Ce fel de ghinion abstract mai e si asta?
E tragic, zau.


3 comentarii:

  1. E tragic. Oamenii ăștia, pentru a face senzație și căutând în continuu afurisita aia de glorie, își pierd atât rațiunea cât și sufletul și nu înțeleg că mai bine ne-ar arăta cum se crește o roșie decât să stea pe capul unui biet om bolnav.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o singura explicatie. Bolnavul respectiv e un mare troll.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!