29 iulie 2013

Femeie naste copil


Genial, ma.
Nu am nimic cu familia regala a Marii Britanii si nici ei n-au - sper - nimic cu mine. Dar nu inteleg toata agitatia din jurul nasterii puradelului. Mii de copii se nasc in fiecare zi si *a se introduce un curcubeu stralucitor aici* nimanui nu-i pasa. Singurul noroc al acestui copil a fost faptul ca a aparut in uterul sotiei printului William. Asta nu-l face nu ar trebui sa-l faca mai special decat alti bebelusi pentru ca, ghiciti ce!, nu este.
Pustiul plange noaptea. Si bea numai lapte. Si face pe el. Nu are dinti, o cantitate impresionanta de par sau capacitatea de a recita din Shakespeare. Deci e complet normal. 
Nu pricep toata agitatia, toate sperantele si supozitiile. O gramada de oameni s-au strans din toate colturile lumii ca sa fie pe aproape cand ala micu' isi va utiliza pentru prima oara corzile vocale, urland ceva injuratura in bebeleasca fiindca a fost scos de la caldurica. Unii au facut pariuri ca va fi fata, altii ca va fi baiat... S-au facut tot felul de suveniruri chiar daca inca nu se stia nici sexul copilului, d-apoi numele sau data nasterii.
In sfarsit, tanarul si vasnicul cavaler s-a nascut dupa 346565 ore de travaliu - cezariana e prea mainstream - si, spre mandria intregii natii britanice, a fost un baiat sanatos. Sa le traiasca.
Toti au inceput sa o laude pe Kate ca a facut un tip si nu o tipa - de parca era alegerea ei, biata femeie - si au ridicat-o in slavi pentru performanta de a avea ca prim nascut un viitor rege. Deci daca era fata... ce? O ardeau pe rug pe ea si pe rodul pantecelor ei? O acuzau de ceva blestematii dubioase? Hai, mai, oameni buni, traim intr-o era decenta unde se presupune ca sexismul e de domeniul trecutului.
Anyway, acum ca micutul traieste si e bine-sanatos, toata zarva din jurul lui ar trebui sa se linisteasca. Gata, fratilor, l-ati vazut, nu straluceste, nu canta opera, nu a iesit calare pe sase cai frumosi... Calmati-va.
Ar mai fi o chestie care ma sperie totusi: Kate a iesit sa arate plodul intregii tari la doar cateva ore dupa nastere. Dureri postnatale, careva? Ha, ha? Nimeni? Ok...

3 comentarii:

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!