13 aprilie 2013

Recenzie ♣ Cartea Minciunilor, by James MoloneyCUM POTI DISTINGE ADEVARUL DE MINCIUNA?
In caminul pentru orfani si copii gasiti al doamnei Timmins, un baietel se trezeste in zori fara nume si fara amintiri. Dar din umbrele orfelinatului se iveste o fetita ciudata, care ii spune ca toate raspunsurile de care are nevoie se afla in Cartea Minciunilor, creatia unui misterios vrajitor si care-i da un prim indiciu: "Numele tau este Marcel". Stiind doar acest lucru despre el si avand alaturi trei prieteni, baiatul porneste in cautarea adevaratei sale identitati - unul dintre adevarurile ascunse in Cartea Minciunilor.


Am primit cartea asta de la Cangurul acum vreo 3 ani si la vremea aceea mi-a placut foarte mult, deci m-am gandit sa-mi adun amintirile si sa fac o recenzie.

Totul incepe in dimineata in care eroul nostru se trezeste in casa de copii a doamnei Timmins, fara a avea vreo amintire. Acesta isi face imediat cativa prieteni, dar totodata apare si o rivalitate vadita intre el si un alt orfan, Fergus.

Marcel porneste alaturi de noii lui prieteni in cautarea adevarului despre originile sale. Dupa cateva incercari nereusite de a evada din orfelinat, o intamplare surprinzatoare le ofera baiatului si "echipei" sale sansa de a se avanta catre necunoscut si de a porni intr-o aventura ce ii poarta intr-un regat plin de mistere, unde vor descoperi secrete nebanuite si, poate, intunecate. Fiecare personaj va descoperi cate ceva despre trecutul sau, despre familia lui sau, eventual, despre neamul din care se trage ( dap, in cartea asta apar si spiriduuuusi si dragoni si tot felul de creaturi adorabile ).

Desi la inceput lectura poate fi dificila din cauza lipsei de informatii despre... orice, pe parcurs lucrurile se clarifica si autorul isi face talentul simtit, dezvoltand o intreaga istorie a unui regat, istorie plina de incurcaturi si rasturnari de situatie. Unde mai pui si misterioasa Carte a Minciunilor, ce reuseste sa complice totul...

Un minus din partea mea e faptul ca eroii se plimba de colo-colo, reusesc sa indeplineasca misiuni, dar cu ce scop? Cartea nu a parut sa aiba o finalitate, personajele fugind de la o aventura la alta ca intr-un joc fara sfarsit.

Totusi, recomand cartea aceasta celor care apreciaza un fantasy ce contine elfi, dragoni, regate impresionante si magie din plin.


Nota: 3.5/5


*Am aflat recent - acum cinci minute - ca asta e o serie intreaga, deci mai am doua carti de citit. Era de asteptat, deoarece finalul primului volum m-a lasat in aer, cu un tip zburand pe un cal spre vazduh.

Un comentariu:

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!