31 ianuarie 2013

Esti bine

Ii vezi peste tot: pe strada, la scoala, in parc... Plimbandu-se cu feţe visatoare, razand din nimic, tinandu-se de mana sau facand schimb de alte asemenea gesturi pline de afectiune. Apoi te vezi pe tine, mana in mana cu o inghetata, razand singur sau cu aminicii de suferinta, care-ti sunt colegi, prieteni, rude indepartate sau frati. Privirea iti fuge iar asupra lor, prinsi intr-o sfera invizibila ce-i desparte de restul lumii. Te uiti la ei, te uiti la tine si brusc te simti singur, desi esti intr-un grup de peste zece persoane.
Inevitabil, mintea iti zboara pe taramul nesfarsit al posibilitatilor si, inainte sa-ti dai seama, esti pironit in mijlocul drumului, intrebandu-te "Cum ar fi daca...?". Probabil ca ai ramane asa ore in sir, cantarind posibilitati, jucandu-te cu idei si balansandu-te pe marginea unor scenarii periculoase. O iubire copilareasca, o iubire pasionala, o iubire simpla sau una interzisa, toate stau la rand, asteptand sa-ti umple capul cu insusiri ce promit care mai de care mai mult.
Esti trezit de prietenul cel mai bun, care iti trece mana prin fata ochilor, facandu-te sa realizezi ca cei ce ti-au trezit avalansa de ganduri au plecat, probabil speriati de faptul ca te holbai - inconstient, bineinteles - la ei.
- Frate, esti bine?
Nu stii ce sa-i raspunzi, pentru ca intrebarea iti da batai de cap si tie. Te gandesti intens daca toate posibilitatile pasagere ce ti-au invadat mintea inseamna cu adevarat ceva, daca este mai bine ca ei decat ca tine. Daca, daca, daca... Prea multe variabile pentru cineva care de-abia isi ia sfantul 5 la mate.
Ei se au unul pe altul, tu ai libertate. Ei isi impart cuvinte dulci, tu poti spune orice doresti, oricand si oricui. Ei isi dau raportul cu ce au facut in acea zi, pe cand tu nu trebuie sa spui nimanui de micile escapade de la miezul noptii, de telefoanele ce te-au tinut treaz, de chiulurile nevinovate. Ei sunt intr-o relatie, tu esti singur, liber sa faci tot ceea ce-ti doresti, sa cunosti oameni noi si sa te avanti in cele mai ciudate aventuri. Ei se cicalesc unul pe altul, influentandu-se in cele mai stranii moduri, pe cand tu iti iei singur toate deciziile, nefiind interesat de parerea nimanui. Ei sunt legati de un fir elastic ce-i trage tot timpul unul catre altul, pe cand tu poti cutreiera intreaga lume fara a deranja pe cineva, fara a fi interogat sau certat.
Ei sunt doi, tu esti doar unul. Si, cumva, iti pare acelasi lucru.
Esti bine.


Un comentariu:

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!