30 decembrie 2012

Miracol pe strada 34

Din moment ce pana la Paste se vor difuza numai filme de Craciun pe canalurile mioritice, am dat peste filmul asta acum cateva zile si m-am uitat. Zic de la inceput ca e remake dupa un film din '47.

In film este vorba despre micuta Susan care nu primeste niciodata cadoul pe care si-l doreste cel mai mult de Craciun, si anume o familie. Micuta se ataseaza de un prieten al mamei sale, Bryan si, dupa o intrevedere cu un Mos Craciun la un magazin local, incepe sa creada cu tarie ca dorinta i se va implini.
Kris Kringle este mosul care aduce bucurie copiilor din New York, ascultandu-le dorintele si intrand foarte bine in pielea legendarului personaj pe care il reprezinta ( asta ca sa nu mentionez ca domnul Kringle chiar se crede Mos Craciun ). Magazinul la care batranelul lucreaza are mult succes datorita lui, deci o companie inamica decide sa-i faca o inscenare "Mosului" si sa-l decredibilizeze in fata parintilor din oras. Se ajunge la un proces in care Bryan trebuie sa demonstreze nici mai mult, nici mai putin decat faptul ca Mos Craciun exista!

Filmul ne adreseaza o intrebare pe care multi omitem sa o mai punem: "Credeti in Mos Craciun?". Mie mi-a placut la nebunie, pentru ca a reusit sa-mi transmita niste emotii atipice. Intr-un moment imi venea sa plang, in altul sa rad si tot asa. Pe langa domnul Kringle, povestea ni-l prezinta si pe avocatul Bryan, indragostit de mama lui Susan cu care, se pare, nu prea are sanse. Va dati seama ce incurcatura iese cand Bryan - la cererea mamei lui Susan - trebuie sa-l ajute pe Kris sa-si recapete libertatea, apeland la martori neobisnuiti si la clasica bancnota de un dolar.
Titlul filmului se refera la locul in care e magazinul in care lucreaza domnul Kringle.
Consider ca e numai bun de vazut pentru a intra in atmosfera sarbatorilor si ca, indiferent de caracter, oricine se uita pana la final ramane cu un zambet larg pe fata si cu o nedumerire simpatica legata de adevarata identitate a domnului Kringle.

P.S. Mai e cazul sa spun ca Dylan McDermott arata genial in film?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!