29 decembrie 2012

Loves music, loves to dance

Dupa ce mi-a fost dat sa vad ieri pe un canal caruia nu-i voi da numele - ProTv - ma indoiam ca am sa repet experimentul cu deschiderea televizorului. Si totusi iata-ma, dand de filmul asta din prostie si uitandu-ma pana la final.
Filmul ne vorbeste - cel putin de cand l-am prins eu - despre incercarea lui Darcy de a descoperi cine i-a ucis cea mai buna prietena, si anume Erin. Cadavrul acesteia a fost descoperit purtand pantofi desperecheati, fapt ce i-a facut pe politisti - in frunte cu D'Salva - sa creada ca au de-a face cu un criminal in serie.
Erin murise in timp ce facea un reportaj in legatura cu intalnirile cu persoane cunoscute pe internet, asa ca Darcy isi da intalnire cu toti tipii cu care prietena ei iesise, incercand sa-l descopere pe criminal. Dar acesta se dovedeste mult mai destept decat credeau anchetatorii...

La inceput am crezut ca filmul e vechi - ooo, da, vechi de cand lumea si pamantul. Cand colo e din 2001, dupa romanul lui Mary Higgins Clark. Calitatea e proasta, dar odata ce te prinde povestea detaliul asta nu mai prea conteaza. Plot-ul nu e iesit din comun, incadrandu-se in tipologia filmelor politiste de duzina, cu detectivul misterios, tipa dornica sa cunoasca adevarul si toate celelalte personaje invartindu-se de colo colo pentru a crea suspans. Nici personajele nu au trasaturi speciale si, daca esti obisnuit cu filmele de genul asta, poti intelege cine e criminalul din prima clipa in care acesta apare in peisaj.

Titlul filmului e dat de faptul ca dintre pantofii desperecheati unul este al victimei si unul este de dans. Asadar criminalului ii place dansul - chiar daca danseaza cu cadavre. Mi-a placut modul in care D'Salva incerca sa o tina pe Darcy departe de ancheta, in ciuda faptului ca ea era implicata trup si suflet, blamandu-se pentru moartea prietenei ei. Totodata Darcy gaseste cate ceva in fiecare tip cu care se intalneste si-i cam condamna pe toti, in ciuda alibiurilor. Iar criminalul face niste inscenari spectaculoase pentru a-si ascunde urmele...

Per total filmul e simpatic pentru o seara in care te plictisesti, dar daca vrei o capodopera a lumii politiste cu indicii incurcate & co, s-ar putea sa fii dezamagit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!