7 decembrie 2012

Ganduri de iarna

Iarna este timpul relaxarii si al caldurii. Imbraca un hanorac larg si ia loc langa fereastra, inarmat cu ciocolata calda si o carte buna. Priveste fulgii de zapada dansand si indreapta un gand catre peisajul alb, feeric, dominat de mici cristale de gheata.
Aprinde-ti un foc in inima si gandeste-te la familia ce se va reuni in ziua de Craciun. Si la Mosul, bineinteles. Lumineaza bradul cu un zambet si inspira parfumul dulce al portocalelor, admira constrastul dintre caldura ce o ai in suflet si vantul taios de afara si canta. Canta un colind.
Danseaza si tu cu fulgii de zapada, prinde cativa si priveste-i cum mor, devenind lacrimi. Mici picaturi de apa, mici amintiri ale cristalelor cu forme bizare ce pluteau inainte ca tu sa le prinzi.
Fa un om de zapada si da-i viata adaugand doi carbuni drept ochi. Lasa-ti suflul sa-ti incalzeasca palmele inghetate si razi cand in sfarsit iti vezi nasul rosu si rece. Ofera putin din sclipirea ochilor tai zapezii si fa-o sa straluceasca asemeni unui diamant.
Simte iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!