2 decembrie 2012

Dark Shadows

Am vazut filmul asta prin mai, la 10 noaptea, alaturi de o gasca de oameni nu tocmai normali. A fost o experienta de neuitat.

Dark Shadows este o comedie horror care prezinta povestea lui Barnabas Collins, membru al familiei ce a fondat orasul Collinsport. Tanarul o seduce pe servitoarea familiei pentru ca apoi sa-i spuna ca nu are sentimente la adresa ei. Ceea ce nu stie Barnabas este faptul ca Angelique e o vrajitoare...
Dupa o suta si ceva de ani, Barnabas se intoarce sub forma unui vampir si isi regaseste familia - sau mai bine spus ceea ce a ramas din ea. Intre timp toate afacerile Collinsilor au ajuns aproape de faliment, iar Angelique pune putin cate putin stapanire pe intregul tinut.
Povestea in sine este simpatica, dar modul in care este jucata o face speciala. Johnny Depp nu ezita sa-si arate latura comica, ilustrand un vampir ce descopera minunile lumii moderne si, mai presus de atat, minunile iubirii. Filmul merita incadrat in categoria "comedie", avand o multime de glume haioase si cateva poante inteligente, pe care le poti intelege daca esti atent la actiune de la bun inceput.
Totusi, ca orice film care se respecta, si acesta contine putina drama, putina dragoste si multa actiune. Modul in care Barnabas si Angelique se detesta este foarte amuzant, desi la un moment dat lucrurile iau o turnura ceva mai serioasa. Coloana sonora se potriveste filmului, iar efectele speciale sunt destul de spectaculoase pentru o comedie.
Dupa parerea mea, Tim Burton a facut o treaba excelenta, transformand vechiul serial de peste 1000 de episoade intr-un film cu o actiune inedita si cu multe momente haioase. Pana si partea horror este amuzanta, ceea ce nu se intampla prea des in filme. In ciuda faptului ca ne uitam la o scena destul de infricosatoare si sadica, continuam sa radem pentru ca modul in care era expusa ne amuza teribil. Totusi, cred ca intreaga actiune si-ar fi pierdut din farmec daca personajul principal ar fi fost jucat de altcineva.
Recomand acest film tuturor celor care vor sa se relaxeze si sa patrunda pentru cateva ore intr-o lume in care pana si dramele se desfasoara intr-un mod comic.

Un comentariu:

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!