26 noiembrie 2012

Reguli

Ok, avem regulile astea (vechi) noi in scoala si mi se par usor exagerate. Niciun om n-are voie sa intre fara sa se legitimeze, fara sa fie trecut in registru cu ora intrarii, scopul si persoanele care trebuie vazute si fara a purta ecusonul de "Vizitator". Nici noi n-avem voie pana nu se asigura ca suntem elevi. Asa ca, pe masura ce noul set ne era citit, am creat un scenariu:
E bunicuta asta simpatica, genul ala de femeie adusa se spate si cu fata blanda. Are un nepotel in clasa I, care e undeva la etajul 1.
Copilul incepe sa planga ca vrea la bunica, ca unde e bunica? Femeia, auzindu-si scumpul nepotel dandu-se de ceasul mortii la etaj, il da incolo de registru si fuge sa-si recupereze micutul. In acel moment alarma porneste, holurile sunt inundate de o lumina rosie si ferestrele sunt acoperite de gratii. Bunica se opreste socata, se uita-n stanga, se uita-n dreapta si nu pricepe ce se intampla.
In mai putin de un minut scoala e inconjurata de masini de politie cu sirenele pornite, emitand clasicul si totodata enervantul "nino-nino". Elevii sunt evacuati de urgenta si cateva trupe de mascati dau buzna in cladire cu mersul caracteristic si cu "Hap hap hap"-ul ala al lor. O inconjoara pe batrana cu armele atintite spre ea si ii spun pe un ton din ala epic "Esti inconjurata.". Femeia isi face cruce, doi masculi de dimensiuni anormale o apuca de aripioare si o arunca in dubita aia ciudata a politiei. Astfel bunica ajunge la sectie in timp ce copilu' continua sa planga isteric.

Cam asa e si la noi si chiar ne gandeam cum mai dam buzna peste fostii profesori la anul, cand ne ia dorul de ei. Bineinteles ca ideile nu au intarziat sa apara, asa ca avem cateva alternative:
- O luam prin fata, pe sub geamurile de la cancelarie si sarim intr-o clasa de-a opta. Daca reusim sa intram in scoala, restul e floare la ureche.
- Ne imbracam ca elevii scolii - pastram cravatele alea albastre, nu le dam foc la vara totusi -, luam carnetul si ne rugam sa nu-l controleze prea atent. Din nou, daca ajungem in scoala, putem cutreiera holurile si intra in clase fara prea mare greutate. Camerele de filmat ne vor filma, dar cand cineva va realiza ca nu mai suntem elevi noi vom fi deja plecati demult.
- Or mai fi si altele, am sa ma mai gandesc pe masura ce ziua in care va trebui sa facem o asemenea vizita de spioni va veni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!