7 octombrie 2012

E toamna (?)

Dupa ce o treime din toamna s-a consumat intr-un mod banal, fara ploi, frunze ingalbenite, fara vreun nor ratacitor care sa acopere soarele, mai putem spera ca anotimpul acesta minunat sa-si intre cu adevarat in drepturi?
Meteorologii ne toaca la cap ca de maine temperaturile vor scadea cu cate 10-15 grade, ca o sa ploua... Nu am prea mare incredere in oamenii astia, chit ca uneori mai au dreptate in ceea ce spun. Totusi, conform crezului pe care-l afisez tot mai mult pe aici, speranta moare ultima, deci poate-poate vom avea parte de cateva zile de toamna care sa-si merite numele.

Ma uitam astazi pe geamul masinii si deveneam din ce in ce mai deprimata, pe masura ce niciun copac decorat intr-o culoare calda nu dorea sa mi se arate in fata ochilor. Numai verde, verde, verde! Da, e o culoare frumoasa, si da, caracterizeaza anumite anotimpuri, dar sa vezi verde in loc de galben, portocaliu si, la ocazii speciale, rosu, devine cu adevarat deprimant la un moment dat. Ca sa nu mai vorbim de soarele care ti se holbeaza drept in suflet, neatins de coltul niciunui nor. Soare, caldura... Nu ploaie, nu frig, nici macar putina ceata care sa dea un aer melancolic peisajului. Asta nu se numeste toamna, ci o incercare disperata de negare a faptului ca Romania a ajuns sa aiba numai doua anotimpuri.In alta ordine de idei, daca maine va ploua, am de gand sa intru in asentimentul picaturilor de apa si sa incep sa ma plang din cauza testului la istorie. E inca o lupta pierduta, mai ales ca am vreo 8 pagini din care nu stiu nici macar un cuvintel. Eh, vom trai si vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!