30 septembrie 2012

Rest in Peace

Ziua asta se anunta a fi prea monotona, asa ca era normal ca un eveniment neasteptat sa intervina si... sa distruga totul.
Dupa-amiaza mi-a fost innegurata de tragica veste a mortii domnisoarei profesoare de limba engleza. M-a luat pe nepregatite, din somn. La inceput mi-am zis ca nu poate fi adevarat, dar apoi totul a fost confirmat. Nu cred ca mai are rost sa spun ca toti elevii dumneai sunt terminati acum, dar ma intreb cat de mult va tine incertitudinea cu locul de inmormantare. Soarele straluceste atat de neafectat ca imi vine sa arunc in el cu ceva, cu orice. Furtuna iscata de veste ar trebui transpusa in vremea de afara.
Nu are rost sa incerc sa spun cuvinte mari... Ar suna pompos si ar fi inutil. Adevarul este unul, si anume faptul ca domnisoara noastra profesoara a murit si ca nu se mai intoarce. Nu realizez ca n-o s-o mai vad la catedra, ca n-o sa ne mai predea in stilul dumneai unic... Desi a plecat spre o lume mai buna, va ramane si in sufletele noastre, mereu zambitoare si dornica sa ne invete lucruri noi.
Ce e viata asta pana la urma? Un amalgam de intamplari, unele vesele, altele triste, care se termina intr-un punct. Ce e dincolo... Nimeni nu stie cu certitudine, nimeni nu s-a intors sa povesteasca. In fata mortii suntem egali cu totii, indiferent de ceea ce am facut in timpul vietii. De-aia conteaza credinta, e singurul lucru care ne ajuta in Lumea de Apoi, singura armura a sufletului nostru in fata suferintei vesnice.
Pana cand totul se va aseza si noi vom intelege in sfarsit proportiile tragediei, sa inaltam o rugaciune pentru sufletul domnisoarei profesoare si sa ne rugam ca dumneai sa ne vegheze din locul in care a ajuns.

3 comentarii:

 1. Condoleante...

  Uhm... e la fel de important sa iubim si sa credem in mod egal in viata de acum, care e trecatoare. Cred totusi ca cea mai importanta e iubirea. Dincolo nu mai ai nevoie de credinta si alte virtutii importante, te ajuta sa ajungi pana acolo. Dar dragostea se ridica peste, fiind entitatea pe care se bazeaza Universul.

  Ce i-a curmat existenta? Suferea de ceva?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai perfecta dreptate in ceea ce spui, in final fiecare mic sentiment conteaza. Iar iubirea e... baza. Chiar nu gasesc o definitie mai buna.

   A fost operata si se zice ca ar fi luat un virus din spital si nu si-a mai revenit. Nu putem fi siguri, operatia a avut loc la Bucuresti, dar daca asta este varianta pe care o stim, ne raportam la ea.

   Ștergere
  2. I see... Doamne, ce tragedie. Insa stiu cum e, si eu am suferit pentru pierderea unui profesor, e ingrozitor de dureros sa vezi cum se sting in fata ta persoane care te-au calauzit in viata, te-au invatat, sfatuit, iubit... Sunt de partea ta in pierderea de fata... Fii puternica! :/

   Ștergere

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!