15 iulie 2012

Vineri 13

Buhuhuuu! M-am trezit si eu dupa o lunga hibernare produsa de... veniti mai aproape.... terifianta zi de vineri 13! Si, cum aduce ghinion sa vorbesti despre ghinion in zile ghinioniste, mi-am permis sa aman postarea pana la o data mai putin nefasta, care ar fi acum.
Legendara zi de vineri 13, temuta de toti oamenii care au ceapa sau usturoi pe la usi, care se tem de scarile din intreaga lume si carora crapaturile din asfalt li se par semne ale mortii... Ah, cata nostalgie! De fiecare data cand o astfel de azi apare in calendar, imi amintesc plina de o bucurie nemarginita cum toti cei care cred in superstitii se baricadeaza in case si stau tremurand in cate un dulap care fusese exorcizat cu busuioc ceva mai devreme.
Personal, ideea ca o combinatie intre o anumita zi a saptamanii si un numar asa-zis ghinionist ( care, in realitate, e si el un amarat de numar ca toate celelalte ) ar putea aduce nefericire vesnica mi se pare stupida. Adica fratioare, ce ar fi daca toti ne-am ghida viata dupa asemenea superstitii odioase si lipsite de orice logica?
Sa ne imaginam...
Mergi pe strada si, din neatentie, calci pe o crapatura din asfalt. Ce nenorocire! Un mieunat nefast iti atrage atentia catre partea din fata a strazii si, inainte de a apuca sa mai faci o miscare, o pisica neagra trece plina de sine prin fata ta, privindu-te cu ochi mici si rai. Ce faci atunci? Simplu. Iti indesi o floare in gura si te trantesti in mijlocul drumului cu mainile pe piept, asteptand. E clar ca esti urmarit de ghinion si ca viata ta va lua sfarsit curand, asa ca de ce sa risti sa abati vreun blestem de genul asta asupra altor oameni inocenti cu care intrii in contact?


Stirea asta m-a facut sa cad de pe scaun de frica. A trebuit sa-mi iau paturica si ursuletul si sa ma ascund sub birou leganandu-ma timp de cateva ore pentru a-mi reveni. Atatea zile de vineri, atatea numere odioase... Adica 3 zile de vineri 13, la o distanta de 13 saptamani? Brrr... Probabil ca numai gandul asta le da fiori multora. Oare asta sa fie cauza tuturor catastrofelor prezise pentru acest an?
In cazul asta, intrebarea care se pune este: de ce calendarul mayas nu s-a oprit pe 13 decembrie 2012, ci pe 21? Sa fie 21 adevaratul numar aducator de nenorociri? 
Ramane de vazut dar, orice ar fi, un lucru devine clar: viitorul este din ce in ce mai sumbru cu fiecare superstitie incercata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!