29 iunie 2012

Desenul cu creta

Cum ieri ma aflam int-o pana de inspiratie in ceea ce priveste lucrurile utile care pot fi facute in viata, mi-am zis sa desenez cate ceva. Singura idee care mi-a fulgerat mintea a fost un chibi ( urat ca el, de altfel ).
Zis si facut. Inarmata cu un creion si o radiera, am creat respectivul chibi dupa cum m-a taiat capul. In general imi las schitele necolorate, dar de aceasta data, "ideea" m-a strafulgerat.
Am scos cutia cu creta ( nu intrebati ce fac eu cu o cutie cu creta ) si am inceput sa colorez desenul. Bineinteles ca m-am umplut de praful ala afurisit si ca nu mi-a iesit vreo colorare senzationala, dar ideea mi s-a parut destul de buna in cazul in care vrei sa insufletesti o schita intr-un mod cat mai original.
Uitati ce a iesit:

Acum ca ma uit la el, nu mi se pare cu nimic diferit fata de un desen colorat cu creioane o.O
Anyway, daca vreti sa va pierdeti timpul cu asa ceva, iata cum procedez:
1. Fac schita desenului ( este la latitudinea voastra cum si ce desenati ).
2. Cu ajutorul creionului hasurez zonele cu umbra ( cordonul si funditele, de exemplu ).
3. Cu o creta ALBA dau usor peste zona hasurata, pentru a uniformiza culoarea si a crea o baza buna pentru creta colorata.
4. Dau cu creta colorata pe zonele pe care... vreau sa le colorez :)) , fara a apasa prea tare ( se creeaza praf din ala enervant si oricum culoarea nu devine mai intensa ).
5. Indepartez excesul de praf cu un servetel.
6. Dau desenul cu fixativ ( daca nu, culoarea se ia imediat ce atingi foaia de o alta suprafata ).
Ce ar fi de retinut e faptul ca, pentru a crea culori mai inchise/ mai deschise, importante sunt umbrele hasurate cu creionul. Eventual se mai poate da un strat de creta alba dupa colorare, pentru luminarea unor zone ( eu am folosit asta la funditele din par ).

P.S. Acum, daca tot am postat chestia asta, probabil ca voi mai face cateva postari cu desene si, daca cineva se arata interesat de modul de lucru, am sa creez si vreo 2-3 tutoriale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce părere ai?

Ti-a placut? Transmite mai departe!